Rostogolea și-a recuperat un scaun furat chiar din sediul Poliției Târgu-Jiu

1190

La finalul săptămânii trecute, Cosmin Cristea Rostogolea, ieșit din arest în iunie 2015, s-a adresat conducerii Poliției Municipale Târgu-Jiu, solicitându-i chiar șefului acesteia, Nicolae Negrea, să-i restituie din sediul instituției, un scaun care i-a dispărut din gospodărie. Rostogolea și-a recunoscut bunul, deoarece scaunele în cauză, destinate barului propriu, le făcuse pe comandă, în urmă cu doi ani de zile. Negrea i-a restituit scaunul lui Rostogolea, după ce acesta a făcut dovada, cu niște fotografii, că mai are acasă obiecte de mobilier similare.

În urmă cu un an de zile, cotidianul Gorjeanul relata cu fotografii și materiale video, cum a fost devastată locuința din Târgu-Jiu a familiei Cristea Rostogolea. Asta după ce Cosmin Rostogolea fusese reținut în arestul IPJ Gorj și apoi încarcerat la Penitenciarul Craiova, în urma unei acuzații de viol, soția acestuia având o cădere psihică. Locuința rămasă fără proprietari ajunge să fie devastată de oamenii străzii, dar și de unii vecini, care au fost acuzați de familie, la poliție, că au sustras bunuri din curtea și locuința celor doi soți. După eliberarea lui Cosmin Cristea Rostogolea, mai nimic din bunurile furate nu au fost depistate, deși există trei persoane, potrivit proprietarului, cercetate pentru furtul respectiv. Atunci când și-a pierdut speranța că va mai recupera ceva, Cosmin Rotogolea a ajuns la sediul Poliției Târgu-Jiu pentru o solicitare legată de Protecția Copilului. Nu mare i-a fost mirarea respectivului când, în sala destinată publicului, în incinta instituției, și-a găsit unul dintre scaunele de lemn pe care le avea în barul care funcționase lânga casa sa. În atare situație, proprietarul are o discuție în contradictoriu cu șeful Poliției Judiciare, Cosmin Oncioiu și cu adjunctul șef al Poliției Târgu-Jiu, Cosmin Manda, pe tema recuperării scaunului. Polițiștii îi spun proprietarului să aducă dovezi că scaunul îi aparține, lucru pe care Cosmin Rostogolea îl face, ducându-se la domiciliul său, situat la 100 de metri de postul de poliție, și filmând restul scaunelor pe care le mai avea în bar. Cu dovada în telefon, acesta revine la Poliția Municipală și îi prezintă dovezile chiar șefului Nicolae Negrea.

Polițistul șef îi restituie bunul lui Cosmin Rostogolea, spunându-i acestuia că nu știe cum a apărut taburetul de lemn în incinta Poliției Municipale.
“Mă bucur că șeful Poliției Târgu-Jiu a recunoscut că scaunul este al meu, evident în fața probei video pe care i-am prezentat-o și sper ca polițiștii să-mi recupereze și restul bunurilor care mi-au fost sustrase din locuință. Vorbesc de bunuri în valaore de 100.000 de lei, constând în materiale de construcții, electrocasnice, cazanul de țuică, scule, obiecte de mobilier, covoare, bijuterii ale soției și altele”, a declarat Cosmin Rostogolea.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here