Romtelecom: Reducerea personalului este dureroasă pentru cei afectaţi, dar necesară pentru companie

540
romtelecomReducerea de personal la Romtelecom este „dureroasă” pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi, dar este necesară pentru companie, a declarat purtătorul de cuvânt al regionalei clujene a societăţii, Ruxandra Inceu.

Purtătorul de cuvânt al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat presei ca reacţie la protestul sindicaliştilor companiei, că salariaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi „compensaţii în cuantum dublu faţă de cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, unele sume ajungând până la 14.000 de euro net, în funcţie de vechimea în muncă”.
„Înţelegem că orice decizie care implică şi o reducere de personal este dureroasă pentru cei care vor fi afectaţi, dar este necesară pentru companie. Milioane de clienţi ai noştri aşteaptă de la Romtelecom servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici, iar pentru ca noi să le satisfacem aceste dorinţe trebuie să devenim cât mai eficienţi”, a afirmat Inceu, care a precizat că exprimă punctul de vedere oficial al Romtelecom.
Potrivit acesteia, dialogul între administraţie, sindicate şi salariaţi este permanent şi va continua.
„Au avut loc câteva întâlniri în cursul acestei săptămâni, va avea loc o întâlnire şi sâmbătă, şi aceste întâlniri vor continua şi săptămâna viitoare, tocmai pentru a ne asigura că astfel de măsuri sunt bine înţelese de salariaţi şi sindicate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Romtelecom Cluj.
Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, în semn de protest faţă de anunţul companiei de disponibilizare a 600 de persoane în acest an. Protestatarii s-au adunat în faţa Palatului Telefoanelor din Cluj-Napoca, unde este şi sediul regional al companiei, ei având pancarte pe care scrie „Nouă ne pasă! Vouă?”, „Vrem paraşute pentru lucrul la înălţime”, dar şi bannere cu mesajele „Am apăsat butonul de panică, dar nu ne aude nimeni”, „Axa răului pentru reţele: Cluj – Bucureşti – Atena”, „Minciuna – noua valoare a companiei”, „Voi cu butoanele, noi cu telefoanele”. La pichetare participă sindicalişti din judeţele Cluj, Alba, Hunedoara, Braşov, Timiş, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here