Romii gorjeni se văd la OTV duminică!

479

romi-caldarariO echipă a postului de televiziune naţional OTV a făcut în ultima perioadă diverse reportaje în comunităţile de romi din judeţul Gorj.

Duminică, 11 octombrie, după orele 14.00, în studioul OTV de la Bucureşti se va comenta ceea ce echipa televiziunii naţionale a găsit la faţa locului, diferite probleme pe care această categorie de persoane le au, precum şi modul de viaţă al acestora. „Mi s-a luat şi mie un punct de vedere şi va fi prezentat duminică, alături de opiniile lui Nelu Pavel, al reprezentanţilor comunităţilor de romi, precum şi al inspectorului pe probleme de romi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj”, ne-a declarat Alin Bobu, consilier judeţean pe probleme de romi.

Şedinţe stabilite pentru problemele romilor
Spre sfârşitul săptămânii viitoare, se vor ţine câteva şedinţe la nivel judeţean cu liderii comunităţilor de romi din Gorj, precum şi cu autorităţile locale şi judeţene, în cadrul cărora se vor pune pe masă problemele cu care se confruntă această categorie de persoane. „Sunt multe de discutat, deoarece în fiecare comunitate problemele sunt diferite, iar autorităţile trebuie să înţeleagă că şi romii au nevoie să fie ascultaţi şi ajutaţi în aceeaşi măsură ca românii”, a completat Bobu. El a adăugat faptul că locaţia şi zilele exacte ale şedinţelor nu au fost încă stabilite, dar se ştie că vor veni reprezentanţi ai etniilor de romi din Scoarţa, Ţânţăreni, Băleşti, Bumbeşti-Jiu şi Bâlteni. Trebuie menţionat faptul că în această perioadă, toate proiectele dezvoltate în interesul romilor sunt blocate, atât la nivel judeţean, cât şi naţional deoarece s-a schimbat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here