România – Portugalia, în Cupa Davis

1048

Naţionala masculină de tenis a României va înfrunta, în toamnă, Portugalia, a zecea pe lista cu 12 naţiuni capi de serie. Partidele vor contra pentru Grupa I Mondială. România este la două confruntări distanţă de calificarea la Turneul Final al Cupei Davis, ediţia 2021. Selecţionata din care face parte şi gorjeanul Florin Mergea ar urma să joace meciurile cu lusitani, pe teren propriu, în luna septembrie. Portugalia are în prezent un singur jucător în prima sută mondială – pe Joao Sousa, locul 66 ATP. Echipa de Cupa Davis a României nu s-a mai reunit din aprilie 2019, când, cu Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea, a obţinut o victorie cu 4-1 la Piatra Neamţ în faţa reprezentativei similare din Zimbabwe. România ar fi trebuit să înfrunte China în această lună, însă asiaticii au declarat forfait, din cauza epidemiei de coronavirus.

S-a amânat Fed Cup
Federaţia Internaţională de Tenis a decis amânarea tuturor meciurilor din Fed Cup, dar şi a turneului final din 14-19 aprilie, de la Budapesta, din cauza epidemiei de coronavirus.
Astfel, şi întâlnirea dintre România şi Italia, programată pe 17 şi 18 aprilie 2020 la Cluj, din play-off-ul Fed Cup a fost amânată. Decizia a fost anunţată de David Haggerty, preşedintele ITF, printr-o scrisoare trimisă către federaţii. Este a doua competiţie majorată anulată din cauza epidemiei de coronavirus, după turneul de la Indian Wells. Meciurile din play-off şi turneul final vor fi reprogramate pentru alte perioade, tot în 2020, după ce situaţia din Europa se va mai calma.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here