România, pe drumul… performanţei unice !

283
Nu numai că au trecut atâţia ani de când ne batem cu pumnul peste…gură, pentru că nu am avut inspiraţia de a nu da… uliul din mână pe neştiuţii şi nevăzuţii corbi. Continuăm şi perseverăm să dăm crezare celor care au reuşit, după ce i-am instalat unde se găsesc, cu insignifiante…modificări, de mai bine de douăzeci de ani.

Fiecare dintre care au apărut mai ceva ca bureţii după ploaie, având harul de a minţi mai straşnic decât cel dinaintea sa, a reuşit să convingă că numai el este-n stare să ne facă să scăpăm de…dracu. Şi…a avut dreptate ! Am scăpat de Satana şi am dat de tat-so !! Marii samsari ai minciunii, au făcut nu praf nu doar ingredientul cozonacilor dar şi ţara !!
Suntem probabil, singura naţie cu siglă…democrată, unde salariile cresc scăzând, pensile sunt tot mai mari fiind reduse, medicamentele gratuite trebuiesc cumpărate, apa caldă de la robinet, curge rece, iar apa potabilă nu e bună de băut. medical gratuită, avem un preşedinte care întotdeauna spune adevărul dar fiecare promisiune a sa, se doveşte, rapid, a fi minciună ! Şi, culmea, la fel se întâmplă şi cu primul ministru !
Premierul ştie întotdeauna ce vrea românul fără să-l fi-ntrebat vreodată, banii ţării sunt tot mai puţini dar avem tot mai mulţi miliardari. Poporul primeşte tot mai mult iar număratul săracilor sporeşte în fiecare zi. Cel mai performant guvern, ales de parlamemt, este tocmai cel care a fost destituit pentru incompetenţă ! Fiecare ministru jură, cu mâna pe Biblie, că doreşte binele poporului iar de a doua zi porneşte un program menit să-l nimicească. Salariile profesorilor au crescut cu 50% prin reducerea cu 30% ! Într-un singur an au fost create 200.000 de locuri de muncă, prin creşterea cu 300.000 al numărului şomerilor ! Este garantată libertatea de exprimare a cetăţenilor datorită efortului serviciilor speciale, de a ni se asculta, în fiecare clipă, telefonul ! Liberatea presei este sfântă, de aceea ajung să falimenteze tot mai multe ziare antiguvernamentale !
S-a redus cu 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu…20% mai multe taxe şi impozite ! S-au desfiinţat peste 100 de agenţii guvernamentale, prin creşterea numărului angajaţilor de cumetrie, baizadele, amante, copii, nepoţi, neveste, fraţi,etc, aflaţi deja în plată, cu circa 10% ! Cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus, a câtorva zeci de consilieri personali ai primului ministru. Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub atenta îndrumare a primului ministru,- doctor în drept constituţional ! Din nou, culmea, la fel face şi preşedintele !
Legile cele mai bune în România, sunt cele care nemulţumesc pe toată lumea.
Am fost o ţară fără premier, timp de două luni, având concomitent în funcţie, trei prim-miniştri! Împrumuturile externe împovărătoare, menite să scoată ţara din criză, adâncesc şi mai grav criza.De când am intrat în Uniunea Europeană, trăim mai bine dar o ducem de două ori mai prost. Speranţa de viaţă este mai mare, prin creşterea fără precedent al mortalităţii. Şcoala este gratuită pentru toţi copiii, plătindu-se taxe şcolare tot mai mari. Analfabeţii nu numai că pot citi ci chiar învaţă legea circulaţiei şi obţin permise de conducere auto. Turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită, ca urmare a scăderii numărului de turişti cu peste 50%, faţă de anul precedent. S-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei, prin desfiinţarea a câte 20.000 de întreprinderi, lunar. Petrolul produs la noi este cel mai ieftin din lume. Cum reuşim ? Îl plătim cu preţul cel mai mare din Europa. La fel se întâmplă cu gazele naturale. În fiecare an construim sute de kilometri de autoastradă, având cel mai mic număr de kilometri, din an în an, gropile din carosabil devenind tot mai numeroase, astupându-le, continuu cu asfalt !
Spitalele au devenit locul în care, mori mult mai repede şi mai sigur decât acasă, fără asistenţă medicală.
Băncile s-au înmulţit în progresie geometrică iar prin dobânzile practicate, contribuie din plin la micşorarea nivelului de trai al populaţiei, dar şi al numărului acesteia, mulţi renunţând la viaţă, nemaiputând plăti birurile care, pentru guvernanţi sunt floare la ureche.
Oricare altă ţară cu atâtea minuni, ar fi dispărut de mult. Noi existăm !
Mai sunt şi alte minuni în ţara asta. În România minunile nu se sfârşesc niciodată ! Şi asta fiindcă şi noi, românii, suntem un popor de poveste; alegem mereu şi mereu, conducătorii cei mai capabili de minunăţii !
F. BĂLCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here