România, fără victorie în grupa principală. Adversare grele şi în turneul preolimpic

1309

Naţionala feminină a României a încheiat Campionatul Mondial de handbal din Japonia cu o înfrângere drastică. ,,Tricolorele” au fost umilite de ţara gazdă, scor 37-20 (18-8). Cristina Neagu nu a evoluat în acest meci, fiind menajată. Partida s-a desfăşurat, miercuri, la Kumamoto. În urma acestui eșec, România a rămas cu 0 puncte în Grupa Principală II. Elevele lui Tomas Ryde au înregistrat 3 insuccese, toate la scor: 18-27 cu Rusia, 22-34 cu Suedia și 20-37 cu Japonia.
România: Denisa Dedu, Diana Ciucă – Aneta Udriştioiu (4 goluri), Laura Pristăviţa, Gabriela Perianu (4), Crina Pintea (3), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer (2), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (1), Mădălina Zamfirescu (1), Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu (3). Selecţioner: Tomas Ryde.
Japonia: Sakura Kametani (1), Kimiko Hida – Kaho Sunami (1), Yui Sunami (7), Sayo Shiota, Asuka Fujita (4), Mana Horikawa, Chie Katsuren (2), Hitomi Tada (3), Yuki Tanabe (4), Ayaka Ikehara (1), Mana Ohyama (3), Haruno Sasaki (8), Shiori Nagata, Tomomi Kawata (3), Mayuko Ishitate. Selecţioner: Antoni Parecki.

Ryde, mulţumit de prestaţia României
La finalul meciului de miercuri, antrenorul Tomas Ryde a declarat că este o realizare că formaţia pe care o pregăteşte a ajuns în grupele principale după toate dificultăţile pe care le-a întâmpinat. Suedezul a mai spus că tinerele jucătoare au avut ce învăţa din această competiţie, dar şi că Japonia s-a impus meritat. ,,Faptul că a trebuit să lăsăm patru jucătoare acasă, în România, din cauza scandalului de dopaj de la Braşov, a afectat foarte mult echipa şi a creat un mare sentiment de tristeţe în cadrul grupului. Întotdeauna mai avem şi accidentări în timpul unui astfel de turneu, deci în final ne-a fost foarte dificil.
Cred că am jucat fără opt jucătoare astăzi. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună. Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în grupele principale. În ceea ce priveşte echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc şi calităţi tehnice foarte bune. Felicitări echipei Japoniei, a fost fantastică!”, a apreciat Ryde. România are asigurată prezenţa la unul dintre turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la care va avea însă o misiune mai dificilă, deoarece nu a reuşit să termine Mondialul între primele opt formaţii. În dorința de a reveni în vara viitoare în Japonia, România va fi repartizată într-o grupă puternică în turneul preolimpic. Între 19 și 22 martie, fetele noastre se vor lupta cu naționala din Coreea de Nord și locurile 4 și 5 de la acest Campionat Mondial. Semifinalele din Japonia sunt Norvegia – Spania și Rusia – Olanda, iar pentru locul 5 se vor lupta Serbia și Muntenegru.
Liderul naţionalei feminine, Cristina Neagu, nu concepe ca România să rateze Jocurile Olimpice. Jucătoarea de la CSM Bucureşti a declarat că ,,tricolorele” trebuie să fie mult mai bine pregătite pentru a spera la o revenire în ,,Ţara Soarelui Răsare”. ,,Peste 3 luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la națională.Trebuie să vii montat și să te gândești că aici e un alt nivel. Cred că și-au dat seama de asta și cele care până acum nu au mai fost la națională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Națională. De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Națională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înțeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la națională și ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg”, a spus Neagu.
Cel mai probabil, turneul preolimpic se va desfășura la formația clasată pe locul 4 la Mondiale.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here