Romanescu cere „demisia imediată” a lui Orban. „Declaraţii prosteşti”

1140

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, solicită „demisia imediată” a lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL, după ce acesta a spus că IT-iştii nu ar trebui să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

„Ca și cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Nici un bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD – ALDE”, anunţă primarul din Târgu-Jiu.
Romanescu mai spune despre Orban că este „un preşedinte slab” şi cere desemnarea unui preşedinte interimar şi organizarea de alegeri în PNL: „Am ajuns în situaţia în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat şi decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-şi menţină influenţa asupra unor categorii largi de cetăţeni, ajutat de declaraţiile prosteşti ale unui preşedinte PNL slab, care nu înţelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-şi merită locul în fruntea Partidului Naţional Liberal, şi consider că ar trebui să-şi prezinte de urgenţă demisia”.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice venit trebuie impozitat şi că nu i se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. Asociaţia patronală a industriei de software şi servicii spune că facilităţile fiscale menţin industria IT românească competitivă în cursa cu alte ţări care oferă programatorilor impozit zero pe venit şi că deficitul de muncă din IT în UE este foarte mare, încât eliminarea facilităţilor fiscale în România ar duce la un exod masiv de specialişti.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here