Rodia – vindecă cu succes boli dintre cele mai grave

1201
rodiaCuvântul „rodie” te face să te gândeşti la ceva exotic, elegant, cu pretenţii, scump. Dar rodia nu este doar un fruct de lux ci un miracol, un cadou pe care natura l-a făcut pentru sănătatea umanităţii. Cultivată încă din cele mai vechi timpuri, rodia era considerată simbolul fertilităţii şi al sănătăţii. Rodia este inclusă în rândul afrodisiacelor dar este mult mai mult decât atât.

Mai bogată în antioxidanţi decât vinul sau ceaiul verde, un singur fruct asigurând 40% din necesarul zilnic de vitamina C, debordând de vitaminele A si E, plus un pic de acid folic, rodia completează cu succes terapia unor boli dintre cele mai grave. Voi trece în revistă cele mai importante efecte ale sale, în speranţa că te voi încuraja să consumi acest fruct-minune, fie în stare naturală, fie sub formă de suc sau sirop (proaspăt de preferinţă):
-întârzie procesul de îmbătrânire;
-scade riscul de Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrita;
-ideal pentru femeile însărcinate (protejează creierul fătului);
-combate diareea;
-reduce febra;
-creşte fertilitatea;
-participă cu succes la terapia cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor;
-luptă împotriva colesterolului rău;
– folosită în industria cosmetică pentru întârzierea apariţiei ridurilor.
În industria alimentară, rodia este multifuncţională: bobiţele dulci sunt un desert delicios atât ca atare sau în prăjituri; seminţele de rodie sunt folosite pe post de condimente, tulpina de rodie este un purgativ eficient, sucul de rodie este ideal pentru ameliorarea durerilor de stomac, decoctul din coajă de rodie este minunat în tratarea dizenteriei.
Multe persoane sunt reticente când vine vorba să achiziţioneze rodii şi pentru că sunt scumpe şi pentru că sunt destul de complicat de consumat. Aşadar, e nevoie de răbdare şi de bani pentru a te delecta cu un astfel de fruct. Dar, revăzând tot ceea ce am enumerat anterior, cred că merită investiţia.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here