Rezultate bune pentru maratoniștii Gorjeni la campionatele naționale

496

Desfășurate împreună cu Maratonul Bucureștiului, duminică, în Capitală, pe un traseu considerat mai dificil și mai lung ca niciodată, Campionatele Naționale de Maraton pentru seniori și tineret au adus gorjenilor o medalie de aur și două de argint.
În cursa seniorilor, Daniel Lupulescu a reușit să-și păstreze titlul de vicecampion terminând pe locul doi după o cursă cu peripeții, una care a semănat foarte mult cu cea din 2014: „A fost greu, în ultima parte. A fost bine până la km 35, acolo s-a pus zidul. Te lovești de zid, cum spun maratoniștii, iar eu l-am luat în plin. Cine are antrenament bun îl mai ocolește, îl mai fentează, dar eu l-am luat în plin, mi s-au pus crampe, am izbit zidul de m-am ales cu daună totală… Am tras de mine, a trebuit să mă opresc de multe ori, m-am oprit, credeam că mai pot continua, pe la km 36 am fost depășit de Mineran, de la Arad, am trecut pe locul 2, iarăși crampe, iarăși opriri, dar m-am chinuit până la final și am reușit să salvez podiumul. Anul trecut am avut același scenariu, am condus cursa până la km 35-36, am fost depășit de același Mineran, au fost curse trase la indigo. Din păcate, nu am avut pregătirea potrivită, nu am fost apt 100%, am trecut printr-o perioadă mai grea, cu probleme medicale. Am intrat în ritmul de maraton abia de săptămâna trecută, de duminica trecută. Practic, dacă alergam acest maraton acum două săptămâni, nu cred că prindeam podiumul, era un fiasco total. Până la urmă sunt mulțumit, e totuși locul 2 la maraton, nu e o cursă ca oricare alta”, a declarat Daniel Lupulescu, vicecampion național de maraton și în acest an.
baltoiCu performanța reușită de Daniel Lupulescu și cu locurile 10 și 12 ocupate de Eugen Șorop și Claudiu Surlea, echipa de băieți a CS Pandurii Târgu Jiu a reușit să își păstreze titlul de campioană națională: „Am prins medalie de aur cu echipa, e al cincilea an consecutiv! Trebuie să fim mulțumiți”, a mai declarat Daniel Lupulescu. În cursa feminină, câștigată de zălăuanca Paula Todoran, atleta de la CS Pandurii Târgu Jiu, Adela Bălțoi a terminat pe locul doi, devenind și ea vicecampioană națională la această ediție a Campionatelor Naționale de Maraton. Gorjeanca Elena Moagă, care acum concurează pentru CSM Craiova, a terminat cursa pe locul 10.
La această ediție a Campionatelor Naționale de Maraton, au luat startul 74 atleți de la 21 de cluburi din țară, 52 fiind înscriși în cursa masculină, iar 22 în cea rezervată fetelor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here