Reuşim împreună

392

Putem fi oameni ! Putem, cel puţin în anumite momente, să fim împreună. Pentru că îl putem găsi pe Dumnezeu ajutându-l pe celălalt. Chiar dacă este sărac, chiar dacă este stângaci, chiar dacă nu are un IQ la fel de ridicat precum al nostru, indiferent dacă este înalt sau scund, slab sau gras, frumos sau urât, avem DATORIA de a-l ajuta.

Nu putem ignora suferinţa semenului nostrum. În plus, este un act imoral să-l neglijăm, în condiţiile în care îl putem ajuta. Putem trece peste orice inconvenient atunci când conştientizăm că a trăi într-o societate, presupune nu doar beneficii, ci şi responsabilităţi. Doar aşa, echilibrul între indivizi se poate realiza.
Încă de la început, precizez faptul că oamenii sunt imperfecţi, au defecte pe care câteodată nu le conştientizează. Consider că perfecţiunea este un pericol, deoarece aceasta ar anula necesitatea celuilalt. Fiind perfect, lumea din jur devine nesemnificativă. De aceea, de fiecare dată când judecăm pe cel de lângă noi, o condiţie de bun simţ este aceea de a ne analiza pe noi înşine. Scopul acestui articol este acela de a promova DREPTUL LA NORMALITATE. E preferabil ca asemenea manifestări să fie privite dintr-o perspectivă a normalităţii, drept un eveniment pe care îl vom repeta şi data viitoare. E important să fim normali ! În caz contrar societatea ar deveni o ficţiune, iar noi am deveni sălbatici. Totodată, lumea din jurul nostru nu se schimbă în mod radical într-o singură zi. Fiecare experienţă te schimbă, reprezentând astfel, o posibilitate de identificare şi şlefuire a propriului caracter. Eşti liber şi responsabil pentru ce alegi şi pentru societatea în care trăieşti.
Recent, CNGC Motru a organizat un spectacol caritabil –«Firght against cancer»- pentru Andrei ! Spectacolul de sâmbătă (18 mai 2013, Casa Sindicatelor, Motru) îl plasez în seria evenimentelor caritabile desfăşurate de-a lungul ultimilor ani. Este îmbucurător, în aceste condiţii, faptul că motrenii îşi exercită dreptul la normalitate. Prezenţa tinerilor pe scenă, momentele pe care aceştia le-au realizat, dar mai ales participarea publicului la acest spectacol, reprezintă o ştire în adevăratul sens al cuvântului. Redau în rândurile de mai jos impresiile celor care au participat şi sprijinit acest eveniment !
‘‘Spectacolul a fost unul frumos, cel mai emoţionant moment din punctul meu de vedere a fost atunci când colegii lu Andrei s-au urcat pe scenă, având fiecare câte o literă pe piept cu mesajul « Ajutaţi-l pe Andrei », şi au cântat Crezi în tine- melodia de la Lala Band. Din organizatorii care au participat mereu la repetiţii au fost Roxana Amalia împreună cu Gabriela Borotiş şi doamna profesoar Emilia Elinescu.
Campania pentru al ajuta pe Andrei a început acum câteva luni, printr-o campanie de promovare a cazului la nivel şcolar ‘‘Free Hugs’’, când mai mulţi elevi de la diferite clase s-au îmbrăcat în tricouri albe şi au dăruit imbrăţişări , arătând că trebuie să fim uniţi. Cu o saptămână înainte de spectacol a fost invitat doctorul Rodoslav care a vorbit elevilor despre diferite forme de cancer. Printre profesorii implicaţi amintesc pe doamnele Carmen Alioanei, Emilia Elinescu, Nicolea Negrea, Ionela Jiroveanu, Violeta Călin, iar spectacolul a fost organizat de clasele a XI-a şi a- IX-a, în parteneriat cu alţi elevi din Coşbuc şi de la Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală Nr 2 Colegiul Tehnic. Prezentatorii spectacolului au fost Cristian-Ionuţ Mihart şi Mădălina Boţoagă.
Andrei Dincă este bolnav de 5 ani, fiind internat la o clinică din Timişşoara care are partenerit cu o clinică din Viena. A făcut citostatice, la spectacol s-a strâns o sumă de 1020 LEI, iar din sponsorizări şi strângerile de fonduri de la nivelul şcolilor s-au strâns în total în jur de 4000 LEI (Sidonia, Euforia, Cariera Roşiuţa, Mina Ploştina, Ghiocela, Leurda Implex), suma totală fiind una cu aproximaţie de 5000 LEI. Spectacolul a avut numeroase momente muzicale: au cântat: fetele de la IX-E C.N.G.C, Adelina Drăgotoiu, Neagu Lidia, doamna bibliotecar de la C.N.G.C. Geta Căpăstraru şi mulţi alţii. Au fost câteva momente de dans unde s-au remarcat Alin Giurcău Mihai Alin şi Adrian Giongiu.’’(Andreea Drăgotoiu)
‘‘Nu putem avea decât sentimente de satisfacţie pentru acţiunea elevilor de la C.N.G.C. Pentru faptul că sunt alături de unul sau altul din colegii lor aflaţi uneori în situaţii dificile. Spectacolul organizat aduce bucurie în sufletele lor si este binevenit pentru faptul că aţi fost alături de el. Dorim colegului vostru însănătoşire, şi sperăm că asemenea activităţi vor fi iniţiate în continuare.’’ (Valeriu Drulă, director C.N.G.C.)
‘‘Proiectul «Firght against cancer», nu este primul de acest gen din istoria C.N.G.C Motru. În trecut au mai existat asemenea proiecte (pentru eleva Găman Claudia de la liceul nostru şi Moldoveanu Andrei în anul 2011 de la Colegiu Tehnic Motru). Toţi profesorii şi elevii de la C.N.G.C. Motru au primit cu entuziasm propunerea mea de a-l ajuta de data aceasta pe elevul Andrei Dincă din clasa a V-a A care s-au implicat cu multă dăruire în desfăşurarea tuturor activităţilor din cadrul proiectuluii. Spectacolul umanitar care a avut loc pe 18 mai 2013 a fost unul reuşit, elevii au pus mult suflet, făcând totul cu plăcere. Ei au înţeles că voluntariatul este o şcoală a vieţii, că trebuie să te implici şi să ajuţi atunci când este nevoie fără a cere ceva în schimb.’’ (Emilia Elinescu, prof. C.N.G.C.)
‘‘Am participat pentru că aşa am simţit, pentru că sunt mamă, pentru că reprezint o generaţie cu simţ civic bine dezvoltat. Spectacolul a fost reuşit graţie unui efort susţinut din partea oamenilor cu suflet.” (Geta Căpăstraru)
“Acest spectacol umanitar a fost un succes, cu multe momente frumoase. Au participat elevi de la mai multe clase cu vârste diferite. Cele mai frumoase momente din punctul meu de vedere au fost : o scenetă la care am participat şi eu împreună cu o mică parte din colegii mei: Cătălin Albişoru, Alexandra Avram, David Buzarin, Andreea Drăgotoiu, Florin Vasilescu ; şi o colegă de la clasa XI-A, Simina Jianu, de asemenea mi-a placut dansul orintal, dar şi momentul de rapp. Sincer sper că am putut ajuta acest copil bolnav cu ajutorul fondurilor strânse.” (Robert Vasilescu)

!!! CONCLUZIA: Andrei are nevoie de ajutorul tău ! Dacă doreşti să-l ajuţi, nu ezita. C.N.G.C continuă această campanie. Ajutorul tău contează !
Adrian Vladimir Costea
Foto: Cosmin Constantin Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here