Reumatismul, combătut prin metode naturale

553

reumatismReumatismul este o afecţiune ce afectează aparatul locomotor şi cardiovascular şi are drept cauză apariţia anumitor leziuni inflamatorii sau degenerative ale ţesutului conjunctiv al întregului organism, mai cu seamă în cel din vase şi articulaţii.

În continuare vă prezentăm unele dintre cele mai eficiente tratamente naturiste care luptă împotriva reumatismului.

Veninul de albine

Aşa cum se spune, apicultorii nu se vor îmbolnăvi de reumatism şi asta din cauza înţepăturilor şi veninului de albină pe care îl primesc aproape zilnic, ani la rând. Îndată ce a ajuns în corp, veninul produce durere şi inflamaţie, dar în cele din urmă inhibă durerea şi inflamaţia cauzată de reumatism. Datorită substanţelor conţinute, în special hialuronidaza, veninul acţionează asupra ţesutului conjunctiv, ceea ce determină tratarea în totalitate a bolii.

Băi calde cu sare

Băile cu apă caldă sărată sunt indicate persoanelor care au probleme cu reumatismul. Medicii spun că e bine să se facă băi calde de două ori pe săptămână pe o perioadă de aproape 3 luni. Dar, zonele afectate foarte rău de reumatism trebuie îmbăiate şi de două ori pe zi.

Alifie pe bază de ardei iute

Unguentul cu ardei iute înlătură durerile reumatice. După baia cu sare se aplică acest unguent cu ardei iute prin fricţionare şi se aplică tratamentul în fiecare seară. Atenţie, înainte de a folosi acest unguent, trebuie făcut testul de alergie pe o zonă mică de piele pentru a nu vă confrunta cu reacţii alergice pe suprafeţe întinse de piele.

Tinctură sau ceai de salvie

Chiar dacă ai reumatism, reumatism cronic sau reumatism degenerativ, tinctura sau ceaiul de salvie pot fi de un real folos. Consumă cât de des poţi ceai de salvie, în care poţi pune puţină miere sau aproximativ 40 picături de tinctură. În aproximativ o lună te vei bucura de rezultate.

Ceai antireumatic

Combină în mod egal următoarele plante: trei fraţi pătaţi, păpădie, rogoz şi flori de porumbar. Pune amestecul într-o cană cu apă fierbinte şi lasă la infuzat. După 10 minute, strecoară ceaiul, pune puţină miere şi consumă-l cald. Ceaiul se va bea zilnic, timp de o lună.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here