Retinolul, bun pentru piele

605

retinolPentru atenuarea sau chiar dispariţia ridurilor se foloseşte retinolul, fiind cea mai activă formă de vitamina A. Foarte multe firme de cosmetică folosesc din ce în ce mai mult acest ingredient în produsele lor şi de aceea e important care este rolul lui.

Este cunoscut faptul că vitamina A este cea mai importantă pentru piele. Cremele care au în compoziţie retinol netezesc liniile fine şi ridurile, oferă mai multă elasticitate şi hidratare pielii iar imperfecţiunile sunt reduse. Retinolul contribuie la dezvoltarea celulară, de aici şi aspectul proaspăt şi tânăr al pielii.

Retinolul provine din vitamina A, dar se divide în mai multe elemente. De aceea se poate ca în anumite creme să găsiţi derivaţi ai retinolului. Unul dintre ei se numeşte acidul retinoic, acid ce dă posibilitatea celulelor să funcţioneze normal şi să se reînnoiască.

Retinolul nu funcţionează doar împotriva ridurilor ci şi a acneei. Datorită proprietăţii de exfoliere a vitaminei A, porii vor fi curăţaţi.

Loţiunile cu retinol sunt indicate a se folosi în fiecare zi. E bine să porţi în geantă o loţiune pe bază de retinol ca atunci când simţi pielea deshidratată sau când ai mâncărimi să poţi s-o foloseşti.

Cremele cu retinol redau aspectul plăcut al pielii, înlătură iritaţiile sau acneea, estompează ridurile şi hiperpigmentările.

Serumurile sunt recomandate a se aplica înainte de culcare, datorită nivelului ridicat de substanţă activă pe care îl conţin şi care-ţi poate sensibiliza pielea. Foloseşte serum în zonele ridate sau zone deteriorate de soare.

Nu trebuie să vă speriaţi dacă pe perioada când folosiţi serumuri cu retinol sau creme, pielea va fi mai solzoasă, deoarece se va acomoda mai greu cu vitamina A. dar atunci când te confrunţi cu această problemă e bine să renunţi pentru câteva zile a mai folosi aceste creme, după care vei putea relua ritualul. Dacă totuşi te confrunţi în continuare cu această problemă, apelează la un medic dermatolog.

Retinolul este fotosensibil si fotodegradabil, fiind recomandat a se folosi seara, înainte de culcare, şi nicidecum ziua. Lumina solară face reduce eficienţa retinolului. Dacă totuşi ţii cu tot dinadinsul să-l foloseşti ziua, dă-te cu o cremă hidratantă cu protecţie solară. Pielea este mult mai sensibilă, atunci când foloseşti retinol.

Astfel, în timpul expunerii la soare pielea va fi mult mai sensibilă, de aceea se recomandă folosirea unei creme hidratante cu SPF 15.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here