Reţete zilei – Tort cu mere şi cremă de zahăr ars

155

tortIngrediente:

3 mere

8 ouă

50 g unt

500 ml lapte

14 linguri de zahăr

3 linguri de făină

esenţă vanilie

1 linguriţă scorţişoară

frişcă pentru decor

Mod de preparare:

4 linguri de zahăr (se poate pune şi mai mult ca să iasă crema cu sirop mai mult) se caramelizează în vasul de tort, întinzându-se bine pe pereţii acestuia şi se lasă la rece până trosneşte. Merele curăţate şi tăiate în jumătate se aşează în vas cu scobitura în sus, iar în fiecare scobitură punem câte o bucăţică de unt. Pudrăm cu scorţişoară şi 2 linguri de zahăr, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute. În tot acest timp mixăm 5 ouă foarte bine, apoi amestecăm cu laptele, 5 linguri de zahăr şi vanilia. Turnăm totul peste mere şi dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute. Când mai avem aproximativ 10 minute până e gata crema de zahăr ars, facem un aluat de pandişpan din 3 ouă, 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de făină, pe care-l turnăm peste crema bine închegată. După ce s-a copt blatul, lăsăm un pic să se răcorească, apoi răsturnăm tortul pe un platou, dar nu ridicăm vasul în care l-am copt şi dăm la frigider câteva ore bune. După ce s-a răcit foarte bine ridicăm vasul cu grijă şi ornăm cu frişcă, după preferinţă şi imaginaţie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here