Reţete tradiţionale – Legume înăbuşite

229
Ingrediente: 2 cepe mari; 1 dovlecel; 2 vinete; 1 morcov; 4 cartofi; 1 brocoli; roşii decojite; sare; piper; usturoi; mărar şi pătrunjel

Mod de preparare:
E foarte simplu de preparat şi necesită puţin timp în bucătărie. Ceapa se taie în diverse forme (peştişor, fideluţă, cubuleţe) şi se unduieşte în 2-3 linguri de ulei. Se călesc şi morcovii tăiaţi în rondele subţiri şi se pun şi celelalte ingrediente, în afară de brocoli care se adaugă mai spre sfârşit, adică după jumătate de oră, o cană de apă. Capacul trebuie să stea pe cratiţă penru a se înăbuşi legumele. Cam 40 minute durează şi când e gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt, mărarul şi pătrunjelul (după gustul fiecăruia).
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here