Reţete tradiţionale – Dovlecei cu urdă

509
Ingrediente: – 4 dovlecei; – 500 g urdă, caş şi telemea (în cantităţi egale); – 2 linguri făină; – 1 legătură de mărar verde; – 1 lingură cu unt; – 100 g caşcaval ras; – 5 linguri cu iaurt ; – 2 ouă.Mod de preparare: Se spală dovleceii şi se taie rondele subţiri, se sărează şi se pun la scurs.

Din unt, făina şi 3 linguri cu iaurt, se face un sos alb. Se pune mărarul, se adaugă brânza, se sărează după gust, şi se mai lasă pe foc 5 minute. Într-un vas uns cu unt, se aşează un strat de dovlecei, apoi umplutură. Se întinde umplutura bine, apoi se pune din nou rondelele de dovlecei. Deasupra se toarnă restul de iaurt bătut cu unt şi se presară caşcavalul. Se lasă la cuptor 25 de minute.Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here