Reţete tradiţionale

66

Ardei copţi cu sardele şi măsline
Ingrediente: 4 ardei capia, 2 căţei de usturoi, o rămurică de rozmarin, 8 fileuri de sardele în ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de măsline negre fără sâmburi, piper proaspăt măcinat, sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii si se pun la copt. Se curăţă de coajă, apoi se taie fiecare în două şi li se scot seminţele. Se curăţă usturoiul şi se taie cât mai mărunt. Se mărunţeşte rozmarinul (dacă-l cumpăraţi din comerţ şi-l găsiţi sub formă de praf, puneţi un vârf de cuţit). Se clătesc fileurile de sardele în apă şi se lasă să se zvânte. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, şi se aştern jumătăţile de ardei copţi, unele lângă altele. Se sărează, se piperează. Se rânduiesc deasupra fileurile de sardele şi măslinele. Se presară usturoiul tocat şi rozmarinul. Se piperează şi se sărează din nou (foarte puţin). Se stropeşte conţinutul vasului cu untdelemn şi se bagă 10 minute în cuptorul gata încins. Se serveşte la masă călduţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here