Reţete de Paşte – Drob de Miel

432
Ingrediente:
măruntaiele de la un miel (inima, ficat, plămân şi rinichi), 5 ouă, 2 linguri cu ulei, 3 legături de ceapă verde, 1 legătură de mărar, 1 legătura de pătrunjel, sare, piper, 2 felii de pâine înmuiată (cu tot cu laptele), 2 linguri pesmet, pesmet pentru tapetat tava, 5 ouă fierte

Preparare:
Se pun la fiert, se lasă să dea câteva clocote, se scot pe un tocător de lemn, se lasă să se răcorească, apoi se toacă cu un cuţit bine ascuţit cât mai mărunt posibil. Tocătura se pune într-un castron, se adaugă ouăle bătute puţin înainte (le-am amestecat cu tocătorul), ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul, toate tocate fin, sare şi piper după gust, 2 linguri pesmet, pâine cu laptele cu tot şi amestecăm bine până omogenizăm compoziţia.
Tava se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziţia în tava dreptunghiulară de chec. Se introduc ouăle pe lungime, 5 ouă. Se pune compoziţia în cuptor pentru 40 minute la foc mic. Se serveşte cald sau ca aperitiv lângă ouă, şuncă, legume, măsline, ce doriţi. Se taie a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here