Reţete de Crăciun – Ciolan de porc cu varză

470

Acest ciolan de porc cu varză este atât de popular la noi în ţară în perioada Crăciunului, încât a devenit o adevărată tradiţie. Acest apetisant ciolan de porc cu varză este o mâncare savuroasă care sigur merge stropită din belşug.

Ingrediente:

1 varză murată, 2 cepe, 2 ciolane afumate porc, vegeta, bulion, ulei, sare şi piper după gust, foi dafin.

Mod de preparare:

Varza se ţine în apă la desărat 2 h, se scurge şi se taie subţire. Se toacă ceapa mărunt, se înăbuşă în tuci adăugându-se varza. Se pune la fiert la foc mic;

Când varza şi carnea sunt fierte se pune bulionul şi mirodeniile;

Ciolanul afumat se taie felii groase şi se frige pe grătar. Se pun feliile fripte deasupra peste varza călită. Se bagă la cuptor până devine varza brună deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here