Reţeta zilei

221
Vinete umplute cu carne tocată, roşii şi mozzarella
Ingrediente: 2 vinete mari, sare, 4 roşii, 2 fileuri de sardine (din conservă, scurse de lichid), 400 g amestec de carne tocată, 2 linguri pastă de roşii, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri pătrunjel verde, tocat, 1 linguriţă rozmarin şi cimbru, tocate, 100 ml vin roşu, sec, 125 g mozzarella

Mod de preparare: Vinetele se taie pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Presară-le cu sare şi lasă-le deoparte timp de 15 minute. Între timp, spală roşiile şi taie-le felii. Clăteşte sardelele cu apă rece şi toacă-le mărunt. Încinge uleiul într-un vas separat şi rumeneşte carnea tocată peste care ai pus pasta de roşii. Adaugă vinul, verdeaţa şi sardelele şi continuă să şi pe foc timp de cinci minute.
Taie brânza cubuleţe. Preîncălzeşte cuptorul. Tapetează feliile de vinete cu hârtie absorbantă şi aşează-le într-o tavă de friptură, una lângă alta. Încorporează cubuleţele de brânză în carnea rumenită şi împarte 3⁄4 din cantitate pe feliile de vinete. Aşează deasupra felii de roşii şi apoi împarte carnea rămasă. Dă la cuptor timp de 15 minute. Serveşte ornat cu verdeaţă proaspătă, tocată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here