Reţeta zilei – Tochitură oltenească

1394

Ingrediente:

500 gr pulpă de porc, 100 gr costiţă afumată, 200 gr ciuperci, 1 ardei gras, 2 cepe, suc de roşii, 3 căţei de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie pulpa de porc şi costiţa cubuleţe. Uleiul se încinge într-o cratiţă şi prăjim bucăţile de carne sărate şi piperate. Se scoate carnea şi se rumenesc bucăţile de costiţă afumată care apoi se scot deoparte.

Se curăţă, se spală şi se taie mărunt ciupercile, ceapa şi ardeiul gras şi se călesc împreună în uleiul în care s-a prăjit carnea şi costiţa.

Se călesc timp de 5 minute după care adăugăm sucul de roţii şi se înăbuşă la foc mic. Se adaugă şi usturoiul tocat, carnea şi costiţa şi se lasă să dea 2-3 clocote împreună.

Se serveşte cu mămăliguţă, se poate presăra cu pătrunjel verde tocat şi eventual cu caşcaval răzuit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here