Reţeta zilei – Tocăniţă de ciuperci

433

Ingrediente:

800-1000 g ciuperci champignon

o ceapă mică

2 căţei de usturoi

200-250 ml smântână

o lingură făină

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel verde

o linguriţă de boia

Mod de preparare:

Spălăm bine şi curăţăm toate ingredientele.

Ciupercile le tăiem sferturi, ceapa şi usturoiul le tocăm mărunt. Punem cele două linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă şi adăugăm ceapa să se înmoaie puţin. Când aceasta a prins puţină culoare, adăugăm şi usturoiul.

Amestecăm şi adăugăm apă cât să le cuprindă; lăsăm 10-15 minute să fiarbă ciupercile şi apoi luăm cu un polonic zeama (cam o ceşcuţă) în care adăugăm făina şi amestecăm bine astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Turnăm amestecul astfel obţinut peste ciuperci şi mai lăsăm la fiert cca. 4-5 minute. Oprim aragazul şi punem smântâna peste.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here