Ingrediente:
800-1000 g ciuperci champignon
o ceapă mică
2 căţei de usturoi
200-250 ml smântână
o lingură făină
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel verde
o linguriţă de boia
Mod de preparare:
Spălăm bine şi curăţăm toate ingredientele.
Ciupercile le tăiem sferturi, ceapa şi usturoiul le tocăm mărunt. Punem cele două linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă şi adăugăm ceapa să se înmoaie puţin. Când aceasta a prins puţină culoare, adăugăm şi usturoiul.
Amestecăm şi adăugăm apă cât să le cuprindă; lăsăm 10-15 minute să fiarbă ciupercile şi apoi luăm cu un polonic zeama (cam o ceşcuţă) în care adăugăm făina şi amestecăm bine astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Turnăm amestecul astfel obţinut peste ciuperci şi mai lăsăm la fiert cca. 4-5 minute. Oprim aragazul şi punem smântâna peste.