Reţeta Zilei – Tocăniţă de ciuperci proaspete

257
Ingrediente:
1,5 kg ciuperci proaspete, 4 cepe, 2 legături usturoi verde, 1 legătură pătrunjel, 150 ml ulei, 150 ml vin alb, 1/2 kg roşii, sare, piper.

Mod de preparare:
Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe subţiri.
Cureţi apoi ceapa, o căleşti bine în ulei, adaugi şi ciupercile, le rumeneşti puţin împreună, stingi cu o ceaşcă de apă şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Le laşi să fiarbă înăbuşit, iar între timp cureţi usturoiul, speli verdeaţa şi le tai pe toate mărunt.
Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de coajă şi seminţe şi le tai bucăţele.
Le adaugi împreună cu verdeaţa în mâncare, torni şi vinul şi mai dai câteva clocote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here