Reţeta Zilei – Tocăniţă de ciuperci cu smântână

563
Ingrediente:
1kg de ciuperci proaspete, o ceapă mică, puţin ulei, 2 linguri cu vârf de făină, aproximativ o cană de apă rece, 200g de smântână, o legătură de pătrunjel verde.

Se taie ceapa foarte fin şi se căleşte în ulei având grijă să nu se ardă. E de preferat să gătiţi tocăniţa de ciuperci la foc mic. Se curăţă ciupercile de coajă şi se taie bucăţele, inclusiv codiţele. Se pun ciupercile peste ceapa călită, se amestecă bine şi se lasă să se călească împreună dar nu mai mult de 5 minute, apoi se toarnă peste, apă cât să acopere ciupercile şi se lasă la foc mic cca. 10 minute.
Se pregăteşte îngroşala, din 2 linguri de făină şi o cană de apă rece. Cantitatea de apă nu este una strictă, trebuie să puneţi apa până când obţineţi o maia puţin mai subţire decât cea pentru clătite. Îngroşala se toarnă peste ciuperci, se amestecă bine şi se lasă să dea în clocot. Când tocăniţa este aproape gata, se pune smântâna, se sărează după gust şi se presară cu pătrunjel verde. Nu puneţi sarea de la bun început pentru că şi aşa ciupercile lasă foarte multă apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here