Reţeta Zilei – Tocăniţă cu carne şi ciuperci

442
Ingrediente:
500 g carne de porc sau piept de pui, 2 morcovi, 2 cepe mari, 3 căţei usturoi, 2 ardei,1 bulb fenicul sau 1/2 rădăcină de ţelină, 200 g ciuperci proaspete champignon, 2 roşii mari, 2 linguri ulei, sare, piper, oregano sau busuioc.

Mod de preparare:
Într-o cratiţă pui uleiul şi 1/2 pahar cu apă şi aşezi carnea tăiată cubuleţe.
Tai ceapa şi usturoiul solzişori şi o adaugi peste carne.
Tai şi morcovul rondele, feniculul (sau ţelina) în cubuleţe şi îl adaugi în cratiţă.
Ciupercuţele curăţate şi spălate le tai în sferturi şi le adaugi şi pe ele.
Între timp, mai pui un pahar cu apă şi laşi să fiarbă încet.
Decojeşti roşiile şi le dai pe răzătoarea mică şi apoi le pui şi pe ele în cratiţă.
Mai laşi să fiarbă 5 minute şi asezonezi tocăniţa cu sare, piper şi oregano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here