Reţeta zilei – Supă de roşii cu găluşte

448

Ingrediente:

1 ceapă (întreagă sau tăiată jumătăţi)

2 morcovi (tăiaţi în jumătate)

1/2 ţelină felii

1 cartof tăiat cuburi

Roşii de la conservă

pătrunjel

50 g unt

sare.

Mod de preparare:

Se umple pe jumătate cu apă vasul pentru supă şi se pune la fiert.

Când clocoteşte se adaugă o linguriţă de sare şi două linguri de ulei, apoi se pun legumele curăţate şi spălate în prealabil.

Fiind o supă, legumele se pun întregi sau tăiate pe jumătate, pentru a putea fi scoase sau păstrate în supă, după preferinţă.

Când legumele s-au fiert (aproximativ 20 minute) se adaugă sucul de roşii şi se continuă fierberea încă 10 minute.

Găluştele se prepară astfel: Într-un vas mic se pune apa la fiert cu un praf de sare, iar într-un castron se sparg ouăle, se adaugă sare, se bat bine, apoi se adaugă gris amestecând compoziţia.

Aceasta nu trebuie să fie legată ca un aluat, deoarece găluştele vor rămâne tari, dar nici moale încât să se împrăştie la fiert.

Se pun cu lingura în apa fierbinte.

Când găluştele coboară pe fundul vasului, supa trebuie oprită din fierbere.

Poftă bună!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here