Căliţi, direct în oala de supă, 4 cepe şi 4 căţei de usturoi, în 1 lingură de unt şi 1 lingură ulei de măsline, cu 1 lingură de cimbru uscat, 1 lingură de mentă uscată şi 1 foaie de dafin, la foc mic, sub capac. Imediat ce untul s-a topit, daţi focul mai mare şi adăugaţi 400 g carne de vită proaspăt tocată (dată de două ori prin maşina de tocat), amestecând des.
După circa 6 minute, adăugaţi 5 roşii decojite, 4 linguri de pastă de roşii şi 2 linguri de boia dulce. După încă 6 minute, adăugaţi 2 l de apă încălzită. Lăsaţi supa să fiarbă la foc potrivit, sub capac, circa 20 de minute. Adăugaţi 1 ceaşcă de orez, iar după ce a fiert şi acesta, 1 ceaşcă de bulgur şi 2-3 ramuri de cimbru proaspăt. Potriviţi de sare şi piper, luaţi oala de pe foc, garnisiţi cu frunze de mentă proaspătă, boia dulce şi ulei de măsline. Se serveşte fierbinte.