Reţeta zilei – Supă de roşii cu carne de vită, mentă, boia dulce şi orez

152
Căliţi, direct în oala de supă, 4 cepe şi 4 căţei de usturoi, în 1 lingură de unt şi 1 lingură ulei de măsline, cu 1 lingură de cimbru uscat, 1 lingură de mentă uscată şi 1 foaie de dafin, la foc mic, sub capac. Imediat ce untul s-a topit, daţi focul mai mare şi adăugaţi 400 g carne de vită proaspăt tocată (dată de două ori prin maşina de tocat), amestecând des.

După circa 6 minute, adăugaţi 5 roşii decojite, 4 linguri de pastă de roşii şi 2 linguri de boia dulce. După încă 6 minute, adăugaţi 2 l de apă încălzită. Lăsaţi supa să fiarbă la foc potrivit, sub capac, circa 20 de minute. Adăugaţi 1 ceaşcă de orez, iar după ce a fiert şi acesta, 1 ceaşcă de bulgur şi 2-3 ramuri de cimbru proaspăt. Potriviţi de sare şi piper, luaţi oala de pe foc, garnisiţi cu frunze de mentă proaspătă, boia dulce şi ulei de măsline. Se serveşte fierbinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here