Reţeta zilei – Sufleu cu brânză şi caşcaval

448

retetaIngrediente: 3 ceşti lapte, unt, 80 g caşcaval, 125 g făină, 80 g telemea, 5 ouă, sare, piper.

Mod de preparare:

Puneţi untul într-o tigaie, iar când s-a topit turnaţi făina, amestecând repede cu lingura ca să se încorporeze în unt.

Se pune laptele treptat, amestecând, apoi se mai amestecă pe foc ca să se îngroaşe. Se ia sosul de pe foc. Îl punem să se răcească şi se amestecă cu brânza rasă, gălbenuşurile, cu sare şi piper.

Se bat albuşurile spumă tare şi se amestecă în compoziţie foarte uşor, amestecând de jos în sus. Se unge un vas de sticlă incasabila sau ceramică cu unt, se toarnă compoziţia în el şi se introduce în cuptor la foc mic.

Nu se deschide cuptorul 20 minute. Lăsaţi în cuptor şi după ce s-a făcut, nu deschideţi uşa. Se servesc ca atare eventual cu o salată sau un sos.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here