Reţeta zilei – Ştrudel cu mere şi scorţişoară

439
Ingrediente:
o foaie de aluat de foietaj (400 gr), 2 mere mari, decojite, tăiate felii foarte mici (cca. 500 gr), 1 ou, 1 lingură cu vârf de făină, 4 linguri de zahăr, o lingură de scorţişoară, 2 linguri de stafide, o lingură de unt.

Mod de preparare:
Încingem o tigaie şi topim untul. Punem peste merele, zahărul scorţişoara şi amestecăm. Sotăm compoziţia cca. 10 minute, până când merele sunt moi, după care adăugăm făină, amestecăm bine şi mai lăsăm pe foc cca. 1-2 minute, până se leagă.
Întindem foaia de aluat şi punem compoziţia în mijloc, astfel încât să lăsăm câte 3 cm la marginea superioară şi inferioară. Marginile laterale se pliază peste. Batem oul întreg şi folosind o pensulă, ungem bine ştrudelul cu ou. Îl coacem la cuptorul încins la 180 de grade, 20 de minute sau până când aluatul s-a rumenit frumos. Ies în jur de 8 porţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here