Reţeta zilei – Ştrudel cu cireşe

424

Ingrediente:

100 g unt topit

1 ou

4 linguri cu zahăr

100 ml lapte

un praf de sare

drojdie cât o nucă

esenţa de vanilie

250-300 g făină

zahăr vanilat

Pentru umplutură:

1 kg cireşe

3 linguri griş

o cană zahăr

o cană apă

Mod de preparare:

Într-un bol amestecăm bine drojdia cu zahărul apoi adăugăm laptele, oul, esenţa, sarea, 50g unt topit şi făină.

Frământăm bine aluatul şi îl lăsăm la dospit într-un loc cald. După ce aluatul şi-a dublat volumul, îl întindem într-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.

Rulăm apoi foaia, o punem în folie alimentară şi o dăm la frigider până pregătim umplutura.

Spălăm cireşele şi le scoatem sâmburii.

Punem pe foc un vas cu o cană apă şi o cană zahăr şi lăsăm să fiarbă până se face un sirop mai gros.

Adăugăm cireşele şi lăsăm să mai dea două trei clocote.

Lăsăm cireşele să se răcească în sirop, după care le scurgem bine şi le amestecăm cu grisul.

Scoatem aluatul de la frigider şi îl frământăm bine. Putem întinde apoi o foaie mai mare sau două mai mici pe care le umplem cu cireşe şi le rulăm.

Le putem unge cu ou şi presăra cu zahăr tos vanilat.

Punem ruladele într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi le dăm la cuptor pentru 30-35 minute.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here