Reţeta zilei – Spaghete cu sos din piept de pui

776

reteteIngrediente:

400-500 gr. Spaghete, 300 gr .piept de pui, 100 ml.ulei, 1 ceapă ( 50-60 gr.), 4 linguri bulion de tomate, 1 lingură pastă de ardei sau 1 ardei gras tăiat foarte fin sau mixat sau 1 lingură boia de ardei dulce, 1 păhărel (50ml.) oţet de mere, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, sare şi piper după gust, 1/2 linguriţă cimbru pisat fin, 2 frunze de mentă.

Mod de preparare:

Spaghetele se pregătesc după indicaţiile de pe ambalaj. Pieptul de pui se toacă foarte fin. Jumătate din cantitatea de ulei se înfierbântă şi se căleşte uşor pieptul de pui. Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte atunci când adăugăm carnea pentru a permite caramelizarea rapidă. Se adaugă apoi bulionul de tomate şi apoi pasta de ardei. În lipsa pastei de ardei,vom căli uşor într-o lingură de ulei ardeiul sau boiaua, având grijă în cazul celei din urmă să o stingem imediat cu puţină apă pentru a nu deveni amară. Se adaugă restul ingredientelor şi se fierbe cam 20 de minute. Se adaugă făina desfăcuta în puţină apă şi se continuă fierberea încă 5 minute. Se potriveşte gustul. Se obţine un sos foarte gustos cu o culoare intensă deosebit de plăcută. Se serveşte separat sau împreună cu spaghetele. Cine doreşte poate adăuga şi puţin usturoi şi/sau ulei de măsline.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here