Reţeta zilei – Sos de roşii pentru paste şi pizza

269

Ingrediente:

2.5 kg roşii foarte coapte

2 cepe

6 căţei usturoi

1 linguriţă rasă piper negru

1 linguriţă oregano uscat

1 1/2 linguriţe sare

10 frunze busuioc

8 linguri ulei de măsline

1-2 linguriţe zahăr (opţional)

Mode de preparare:

Roşiile se spală bine şi se pun în cuptorul încins la maxim pentru 30 minute.

În acest timp încingem uleiul într-un vas încăpător şi călim ceapa tocată mărunt la foc mic până se rumeneşte uşor. Roşiile le punem în roboţel şi le mixăm câteva secunde, doar cât să se mărunţească un pic. Usturoiul strivit îl punem peste ceapă şi mai călim 1 minut. Turnăm roşiile mărunţite peste ceapă şi condimentăm cu sare, piper şi oregano. Aducem la fierbere şi lăsăm să fiarbă la foc mediu pentru 30 minute.

Punem roşiile iar în blender şi le mixăm bine de data asta. Le trecem printr-o sită fină pentru a rămâne toţi sâmburii, cotoarele şi coaja roşiilor. Acestea se vor arunca.

Pulpa fină obţinută se pune iar la fiert pentru cca. 1 oră la foc mic de data asta. Se amestecă în el din când în când. Sosul se gustă acum şi se adaugă sare dacă mai este necesar şi zahăr dacă îl simţiţi acidulat.

În ultimele 10 minute de fierbere adăugăm busuiocul tăiat fin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here