Reţeta Zilei – Şniţele cu ciuperci

154
Ingrediente:
1 ceaşcă unt,1 cană praz tocat cu tot cu partea verde,o cană ceapă tocată, 600 g ciuperci tăiate mărunt, o lingură pătrunjel tocat, 2 ouă bătute, 1/2 ceaşcă pască fărâmiţată sau pesmet, 2 lămâi tăiate felii, sare şi piper.

Mod de preparare:
Se încălzeşte jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă. Se căleşte puţin prazul şi ceapa. Se adaugă ciupercile şi se prăjeşte totul la foc mediu, timp de 15 minute, până ce lichidul se evaporă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se amestecă cu pătrunjelul şi ouăle. Treptat se încorporează pasca fărâmiţată sau pesmetul. Trebuie să obţineţi un fel de aluat destul de tare, pentru a nu se împrăştia în timpul coacerii. Se asezonează cu sare şi piper, după gust. Restul de unt se încinge în tigaie. Se ia câte o lingură cu vârf din aluat, se pune în untul încins şi se apasă cu dosul lingurii de lemn. Şniţelele obţinute, cu un diametru de aproximativ 7 cm, se prăjesc. pentru câteva minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare maronie. Se scurg de surplusul de grăsime pe un prosop de hârtie.
Se servesc cu felii de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here