Reţeta zilei – Sirop din muguri de brad

445

Ingrediente:

500 gr muguri tineri de brad dimensiunea de 3-5 cm, zahăr

Mod de preparare:

Se spală bine mugurii şi se lasă de seara până dimineaţa într-un vas cu apă, dimineaţa se scot şi se mai trec prin câteva ape pentru a elimina toate impurităţile. 500 gr de muguri spălaţi se pun într-o oală mai mare şi se toarnă apă până sunt acoperiţi, cca 1500 ml. Oala se pune pe foc şi din momentul în care apa a început să fiarbă, se acoperă şi se lasă o oră la fiert apoi se închide focul. Se strecoară, mugurii se înlătură, iar apa rămasă puţin albicioasă, se cântăreşte şi se amestecă cu cantitatea identică de zahăr 2l lichid/ 2 kg zahăr, se pune la fiert până se obţine siropul de consistenţa siropului pentru dulceaţă. Siropul se pune fierbinte în borcane se capsează, se întorc repede cu capacul în jos şi înapoi. Culoarea trebuie să fie roşcată de consistenţa mierii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here