Reţeta zilei – Sarmale de post

233

Ingrediente:
3 verze murate, 200 gr orez, 50 gr pastă de tomate, 400 gr ciuperci, 4 cepe, 100 ml ulei, 3 morcovi, mărar verde, mărar uscat, boabe de piper negru.

Mod de preparare:
Ceapa se toacă peştişori, şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate, morcovul ras, şi apoi orezul. După câteva minute se adaugă pasta de tomate, sare după gust, mărar verde tocat mărunt şi se mai lasă până ce toată compoziţia are un aspect uniform. Varza se spală, se aleg foile şi se umplu cu compoziţia de mai sus. În cratiţă se pun beţişoare de mărar uscat, şi varza tocată, un strat. Se pun apoi sarmalele în formă de floare, rânduri. Deasupra rândurilor se pun foi de varză. Se adaugă apă cât să acopere şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă, iar spre final se adaugă câteva boabe de piper negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here