Reţeta zilei – Sarmale de post cu ciuperci

204

retetaIngrediente:

1/2 ciuperci, orez, 3 cepe, 1 morcov, ulei, 2 linguri bulion, suc de roşii, sare, piper, mărar,o foaie de dafin şi varză acră

Mod de preparare:

Se toacă cepele ş se călesc în ulei. Ciupercile spălate şi curăţate se taie mărunt şi se pun peste ceapă. Se lasă să fiarbă puţin în sucul lor. Orezul spălat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă. Se lasă să fiarbă până se umflă bobul de orez.

Se lasă să se răcească după care se înfăşoară sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varză, varză tocată, sarmalele bine înfăşurate.

Peste ele se pune apă, se pune sucul de roşii şi o foaie de dafin.

Se fierb la foc mic cca. 1 1/2 oră.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here