Reţeta Zilei – Şarlotă de portocale

359
Ingrediente:
Trei portocale, 16-18 pişcoturi de şampanie, şase gălbenuşuri, nouă linguri de zahăr, un sfert de litru de lapte, şase foi de gelatină, 500 grame frişcă.

Mod de preparare:
Rade coaja celor trei portocale. Stoarce sucul de la o portocală, restul fructelor taie-le în bucăţele pe care presari trei linguri zahăr tos. Dă fructul la rece.
Freacă gălbenuşurile cu şase linguri de zahăr şi adaugă un sfert de litru de lapte rece. Bate amestecul pe foc până se îngroaşă.
Adaugă foile de gelatină (ţinute în apă rece), în crema de ou cu lapte până se dizolvă complet. Adaugă coaja de portocală şi 500 grame frişcă. Udă o cratiţă cu apă, pune pe fundul cratiţei şi pe margini bucăţile de portocală, apoi toarnă un strat de cremă. Pune pişcoturile stropite cu suc de portocală. Umple cratiţa, alternativ cu crema şi pişcoturi. Ultimul strat trebuie să fie cremă. Lasă la rece şase ore, apoi răstoarnă pe un platou şi serveşte şarlota decorată după plac cu frişcă sau bucăţi de portocală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here