Reţeta Zilei – Sardine cu oţet aromat şi mirodenii

242

Ingrediente:
12 sardine mari, 1 lămâie, 30 ml oţet aromat, 30 g ghimbir proaspăt (rădăcini), 4 cepe mici, 3 foi de dafin, 1 lingură boabe de coriandru, 3 cuişoare, 2 linguri sare grunjoasă.

Mod de preparare:
Curăţaţi bine sardinele, spălaţi-le sub jetul de apă rece, puneţi-le într-un vas adânc, presăraţi peste ele sarea şi lăsaţi-le să se marineze 4 ore, la rece. Curăţaţi ceapa şi ghimbirul, tăiaţi-le lamele, iar lămâia tăiaţi-o rondele subţiri. Clătiţi sardinele de sare, aşezaţi-le într-un vas termorezistent, alternând un strat de sardine cu unul de ceapă, mirodenii şi felii de lămâie şi turnaţi peste ele oţetul. Încingeţi cuptorul la 180gr. şi lăsaţi sardinele să fiarbă pe baie de apă (vasul cu sardine aşezat într-un vas mai mare cu apă), circa 30 de minute. Scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le să se răcească şi ţineţi-le cel puţin 6 ore la frigider. Serviţi sardinele cu marinata lor şi cu felii de pâine prăjită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here