Reţeta zilei – Sărăţele de caşcaval

121

Ingrediente:

250 g. caşcaval, 200 g. faină, 1 linguriţă boia, sare, 200 g. unt rece, 1 gălbenuş, sare sau susan, chimen pentru presărat deasupra.

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din caşcavalul ras, făină, un praf de sare, 1 linguriţă boia şi unt în fulgi.

Se face o bilă care se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 minute.

Apoi, se întinde aluatul în foaie de 1 cm şi se taie fâşii care se răsucesc şi se coc – asta fiind varianta originală.

Se încinge cuptorul la 180 grade. Se ung beţişoarele, cu gălbenuş bătut, se presară după gust caşcaval, sare, chimen sau susan şi se coc 20 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here