Reţeta zilei – Salată de vinete şi dovlecei

447

Ingrediente:

2 vinete, 2 dovlecei, 1 gălbenuş, 3-4 căţei usturoi, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă smântână, 200 ml iaurt, 3-4 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele şi dovleceii şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu se înnegrească. Cubuleţele se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte bine se răstoarnă într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. După ce s-au scurs bine se fărâmiţează cu furculiţa sau se face cu blenderul şi se lasă iar la scurs. Din gălbenuş, usturoi presat, muştar şi smântână se face o maioneză dietetică la care se adaugă treptat uleiul de măsline. Când este gata adăugăm vinetele i dovleceii apoi iaurtul. Potrivim de sare şi piper şi învârtim bine să se amestece toate. Se poate consuma alături de pâine proaspătă şi roşii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here