Ingrediente:
400 grame de varză albă tocată
100 grame de brânză gen svaiter
1 măr acru
75 grame de stafide
50 grame de susan prăjit
1/2 lămâie
1 lingură cu muştar
oţet, ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar şi oţet. Toarnă uleiul şi omogenizează totul cu furculiţa.
Pune varza şi stafidele într-o salatieră, stropeşte cu oţet şi amestecă uşor, după care pune totul deoparte.
Între timp, taie brânza cubuleţe. Spală şi şterge mărul. Fără să-i cureţi coaja, taie-l în felii foarte subţiri, pe care le stropeşti cu sucul lămâii stoarse, pentru a preveni înnegrirea lor.
Exact înainte de servire, adaugă în salatieră cubuleţele de brânză şi feliile de măr, amestecă bine, presară deasupra susan şi serveşte imediat.