Reţeta zilei – Salată de vară cu şuncă

118

Ingrediente:

salată verde, 3-4 roşii, 2 ardei graşi, 150 g şuncă slabă, 1 ceapă, măsline, 50 g brânză, 2-3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală salata, se taie în bucăţi şi se pune într-un castron mare;

Ardeii se curăţă de seminţe, se taie rondele şi se adaugă peste salată;

Se taie şunca cubuleţe, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri, apoi se pun toate în castron împreună cu măslinele;

Separat, se prepară un sos vinegreta, amestecând uleiul cu oţet, sare şi piper, după gust, care se toarnă peste salată;

Se amestecă cu grijă ca să nu se sfărâme ingredientele. Deasupra se pun roşiile tăiate felii şi brânza rasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here