Reţeta zilei – Salată de ţelină cu piept de pui

442
Ingrediente:
Un piept de pui, 200 gr ţelină, 2 ouă,100-150 gr ulei, o linguriţă muştar, sare, piper, zeama ½ lămâie, verdeaţă

Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe, după care se dă deoparte să se răcească. Între timp se prepară maioneză din gălbenuşul unui ou fiert tare şi răcit şi celălalt ou crud. Acestea se amestecă foarte bine adăugându-se câte puţin din ulei şi zeama de la o jumătate de lămâie. Când se obţine cantitatea dorită de maioneză se încorporează şi linguriţă de muştar şi se dă deoparte. Ţelina se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică iar pentru a nu se oxide se poate stropi cu zeamă de lămâie. După ce se taie mărunt pieptul de pui se amestecă cu ţelina şi maioneză, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se ornează cu verdeaţă tocată mărunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here