Reţeta zilei – Salată de icre

222

Ingrediente:

50 g icre, 50 g pâine, 150-200 ml ulei, 1 ceapă mică, zeamă de lămâie, sare, 2-4 linguri apă minerală.

Mod de preparare:

Se ia o felie de pâine de aproximativ 50 g şi se înmoaie în apă rece. Se stoarce bine şi se taie bucăţele mici. Într-un castron amestecaţi icrele cu pâinea până se fac pastă. Se toarnă o parte din ulei puţin câte puţin şi amestecă bine. Dacă puneţi prea mult ulei odată există riscul să nu-l puteţi încorpora şi să se taie. Se pune zeamă de lămâie, iar ulei. Dacă nu mai „înghite” ulei puteţi pune puţină apă minerală care le şi albeşte. Se gustă şi se potriveşte de zeamă de lămâie şi de sare. Se taie o ceapă mică în cubuleţe mici şi se amestecă cu icrele. Se lasă la frigider câteva ore şi se servesc cu pâine proaspătă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here