Reţeta zilei – Salată de hering cu legume

148

Ingrediente:

300-400 g heringi sau scrumbii, 200 g ceapă, 150 g castraveciori acri, 400 g cartofi fierţi, 100 ml ulei.

Se mai pot adăuga:

200-300 g miez de varză, măsline, ouă fierte tari, oţet, sare şi piper.

Mod de preparare:

Toate ingredientele se taie în felii sau mărunt şi se pun în castron. Peste ele se toarnă un amestec din ulei, oţet, apă, sare şi piper, după gust, apoi se amestecă şi se pun într-o salatieră sau pe un platou. Se garniseşte salata, cu ouă fierte tăiate în rondele sau în sferturi, cu roşii tăiate la fel ca şi ouăle, cu măsline spălate şi unse cu ulei, iar peste acestea se presară mărar şi pătrunjel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here