Reţeta zilei – Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi

685

retetaIngrediente: 2 dovlecei mai mari (cca. 30cm lungime), 3 căţei de usturoi,1 linguriţă Delikat, 1 linguriţă sare, maioneză.

Mod de preparare: Dovlecii se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung, se scoate partea cu sâmburi din mijloc cu o lingură, se taie bucăţi şi se pun la fiert pentru cca. 15 min într-o oală cu apă clocotită în care am pus şi o linguriţă cu Delikat. Se pun la scurs într-o sită. După ce s-a scurs apa şi s-au răcit un picuţ se pasează (prin sită), se adaugă căţeii de usturoi făcuţi mujdei (cu 1 linguriţă rasă de sare) şi se amestecă bine. După ce s-a răcit de tot se adaugă maioneza (după gust), se omogenizează amestecul, şi se dă la frigider pentru două-trei ore. Merge foarte bine alături de chiftele (reci) şi roşii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here