Reţeta zilei – Salată cu cartofi, ton şi lămâie

172
Ingrediente:
6 cartofi medii, 3 ouă, 1 conservă ton în ulei de aprox 165 gr, 3 cepe roşii, ulei măsline, oţet de mere, 1-2 lg. muştar, lămâie.

Mod de preparare:
Facem un amestec din ulei măsline, oţet mere şi muştar. Amestecul îl facem în funcţie de gust. Facem sosul cât fierb cartofii ca să se pătrundă uleiul, cu oţetul şi muştarul. Ceapa o tăiem tot la început, peste ceapa tăiată peştişor presărăm sare ca să lase apa şi să îi iasă iuţeala.
Curăţăm cartofii, îi tăiem în bucăţi egale şi îi fierbem.
Fierbem ouăle şi le tăiem rondele.
Amestecăm cartofii cu ouăle, ceapa stoarsă li tonul cu grijă să nu sfărâmăm cartofii. Sărăm, piperăm, adăugăm şi sosul, amestecăm şi gata.
Se serveşte cu salată verde şi felii de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here