Reţeta zilei – Salată asortată cu peşte şi ouă

414

Ingrediente:

5 ouă

5 cartofi

1 conservă peşte în ulei (175 g)

1 ceapă

1 morcov

1 roşie

1 castravete cornichon

2 linguriţe muştar

6 linguri ulei de floarea soarelui

3 linguri ulei de măsline

4 linguri de oţet

1 lămâie

sare, piper

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii în coajă şi separat ouăle.

Într-o tigaie antiaderentă puneţi 2 linguri de ulei, adăugaţi morcovul tăiat foarte fin şi ceapa tăiată fâşii subţiri. Căliţi câteva minute, adăugaţi puţină apă, mai lăsaţi pe foc până scade zeama şi puneţi-le într-un castron.

După ce au fiert cartofii, scurgeţi apa, curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i în jumătate şi apoi în felii subţiri.

Ouăle fierte tari se curăţă de coajă şi se taie în jumătate. Scoateţi gălbenuşul şi tăiaţi albuşul în fâşii subţiri. Păstraţi o jumătate de ou pentru decor.

Adăugaţi în castron cartofii, fâşiile de albuş, gălbenuşurile în bucăţi mai mari şi peştele în ulei cu tot cu zeamă din conservă. Tăiaţi roşia şi castravetele în felii foarte subţiri şi adăugaţi-le în salată împreună cu câteva frunze de pătrunjel.

Preparaţi un sos de salată din muştar, uleiul de floarea soarelui şi cel de măsline, oţetul, zeama de lămâie, sare şi piper şi adăugaţi-l peste salată. Amestecaţi uşor ca să nu zdrobiţi peştele şi gălbenuşurile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here