Reţeta zilei – Salată asortată cu macaroane

113
Ingrediente:
6 cepe verzi, 500 g macaroane scurte, 4 roşii, 1 morcov mijlociu, o jumătate conservă de fasole verde, o conservă mică de boabe de porumb, 50 g alune prăjite.

Pentru sos:
6 linguri untdelemn fin (măsline sau floarea-soarelui), 5 linguri oţet de mere, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper măcinat, 1 linguriţă de ardei iute tocat mărunt, verdeaţă tocată (pătrunjel sau mărar).
Mod de preparare:
Se pun la fiert macaroanele, se strecoară şi se amestecă cu puţin untdelemn. Se curăţă şi se spală ceapa verde, se taie pe diagonală în 3-4 bucăţi. – Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de codiţă şi se taie în feliuţe subţiri. Morcovul se curăţă, se spală, se taie în patru pe lung, apoi în bucăţele cât mai subţiri. Se scoate fasolea din conservă, se scurge bine, la fel şi boabele de porumb. Alunele se prăjesc în tigaie fără untdelemn, apoi se sfărâmă (nu prea mărunt). Se pun toate legumele şi alunele într-o salatieră, se toarnă deasupra sosul bine bătut cu furculiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here