Reţeta Zilei – Salam de biscuiţi

487
Ingrediente:
1/2 kg biscuiţi, 1/2 kg rahat, 50 g stafide, 150 ml rom, 150 ml apă, 50 g cacao, vanilie, nuci.

Mod de preparare:
Biscuiţii se zdrobesc în aşa fel încât să nu fie mai mare decât un bob de porumb. Rahatul se taie mărunt în nucile măcinate ca să nu se lipească între ele. Într-un castron de 3 l se pune zahărul cu apa amestecând până se topeşte zahărul apoi se adaugă romul şi stafidele. După aceea se adaugă biscuiţii amestecaţi în prealabil, cu nucile măcinate şi rahatul, cacaoa: se amestecă numai prin răsturnare. Pe o foaie de nailon de cca. 50 cm lungime, se aşează cu mâna cca. 1/5 din compoziţie. Foaia de nailon se întoarce peste compoziţie, acesta se prinde cu ambele mâini şi se presează bine să nu rămână goluri în rulou. După ce s-a aranjat ruloul trebuie să aibă aceiaşi grosime de la un capăt la altul să aibă capetele rotunde. Salamul deja întărit se scoate nailonul si se aşează pe o tavă cu dimensiunile lui, se fac la fel încă 4 bucăţi. După 3-4 ore salamul se poate tăia în felii de 1 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here