Reţeta zilei – Rulou cu brânză sau ciuperci

162
Ingrediente pentru blat:
– 500ml lapte
– un pachet de margarină
– 6 linguri de făină
– 6 ouă

Ingrediente pentru umplutură:
– fie frecăm 1/2 pachet brânză de burduf cu 1/2 pachet unt
– fie călim ciuperci tăiate mărunt cu puţină ceapă şi pătrunjel, plus 2-3 stropi de maioneză ca să le ţină
– sau un tub de pateu, frecat cu 1/2 pachet de unt.
Mod de preparare:
Fierbem laptele împreună cu pachetul de margarină, după ce le fierbem le lăsăm la răcit şi după ce s-au răcit bine, adăugăm cele 6 linguri de făină şi omogenizăm. Se amestecă cu cele 6 gălbenuşuri frecate bine şi cele 6 albuşuri bătute spumă. Se amestecă toate şi se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină.
După ce se coace, respectiv nu rămâne nimic pe scobitoare, se răstoarnă pe un şervet umed şi se rulează. Se lasă să se răcească, apoi se desface şervetul, se unge cu umplutură şi se rulează la loc destul de strâns. Se ţine mult la frigider, mai ales în cazul ruladei cu brânză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here